דף הבית » אגרונומיה

אגרונומיה

אגרונומיה היא המדע והפרקטיקה של ניהול קרקע וייצור יבולים. זה מקיף דיסציפלינות שונות, כולל מדעי הקרקע, גנטיקה של צמחים, פיזיולוגיה של היבול ומטאורולוגיה, כדי לייעל את הפריון החקלאי וקיימות. אגרונומים פועלים לשיפור תפוקת היבול, לשפר את בריאות הקרקע ולמזער את ההשפעות הסביבתיות באמצעות יישום עקרונות מדעיים וטכנולוגיות חדשניות.

היבטים מרכזיים של אגרונומיה כוללים ניתוח קרקע, ניהול חומרים מזינים, הדברת מזיקים ומחלות, מחזור יבולים, ניהול השקיה וטכניקות חקלאות מדויקות. על ידי הבנת האינטראקציות בין הקרקע, הצמחים והסביבה, אגרונומים מפתחים אסטרטגיות למקסום צמיחת היבול תוך שמירה על משאבי טבע.

אגרונומיה ממלאת תפקיד חיוני בביטחון המזון העולמי, שכן היא שואפת לענות על הביקוש הגובר לייצור מזון, מזון, סיבים ודלק ביולוגי. בנוסף, הוא נותן מענה לאתגרים כמו שינויי אקלים, מחסור במים והידרדרות קרקע, בשאיפה להבטיח שיטות חקלאיות בנות קיימא לדורות הבאים.

גיזום עצי דקל
תוכן עניינים
חיסון לדקל

הייעוץ האגרונומי שאנו מספקים מתחלק לארבעה תחומים:

  1.  חוות דעת לבתי המשפט בישראל – שעניינן חקלאות וגינון, בכל נושא שעניינו גינון וחקלאות, מופיע גם בבתי משפט לעדות מומחה, ומשמש גם כמינוי של בתי המשפט, מתן הצהרות וחוות דעת לבתי משפט מדי שנה.
  2. סקרי עצים למוסדות חינוך – מבוצע לפי חוזה מנכ"ל משרד החינוך, הקובע שכל מוסד חינוכי חייב בביקור של אגרונום, אחת לשנה, לבדיקת מסוכנות העצים, יציבותם, הצורך בגיזום, או התראה על סכנות שונות, למתחנכים מהצמחיה בכלל.
    משנת 2013 ועד היום נבדקו על ידינו מאות מוסדות וארגונים: עיריית חולון, רשת נעמת, רשת עמל 1, רשת בית אקשטיין ועוד.
  3. סקר עצים מלווה בקשה לכריתה/העתקה של עצים לקק"ל – פקיד היערות במשרד החקלאות, המשרד האחראי על שמירת העצים בישראל, הכינה מערכת הנחיות ותקנות שיש ללכת לאורן כשרוצים לכרות או להעתיק עצים בישראל.
    במסגרת זאת נדרש סקר עצים אגרונומי שילווה את בקשת הכריתה/העתקה, יעריך את העצים ויכין את הקרקע לקק"ל לקראת אישור או דחיית בקשת הכריתה/העתקה.
    אנו מכינים סקרי עצים כאלו, ומנחים את האדריכלים להכנת תוכנית "נספח עצים" לפי דרישת פקיד היערות

    4.   יעוץ אגרונומי כללי לפרטיים – חברות ומוסדות, בנושאי גינון, השקיה, וחקלאות.
    מתן יעוץ כללי לחברות ומוסדות, כתיבת מפרטים, דו"חות ומכרזים לפי דרישה.  יעוץ וליווי אגרונומי בחו"ל.
    אנחנו בעלי ניסיון רב בליווי אגרונומי בחו"ל (רוסיה, ספרד, סין).

בנוסף חברתנו מציעה גם שירות של החלפה ובדיקת מזחים, וגם חיטוי מאגרי מים

גיזום עצי דקל

אגרונומיה לפרטיים

בשנים האחרונות הולכת ותופסת יותר ויותר ההכרה שייעוץ ע"י אגרונום מוסמך שהתמחותו גינון , לנושאים שונים בגן הנוי, הינה הדרך הטובה להתמודד עם בעיות בגידול ותחזוקת הגן.
הנושא נמצא כבר שנים רבות בחקלאות שם פתרון בעיות שווה כסף רב.

המגמה היא שכל נושא ושיטה שמיושמת בחקלאות, נכנסת לאחר שנתיים-שלוש גם לגינון. כך היה במערכות ההשקיה , כך בשיטות ההדברה והתחזוקה וכך קורה היום עם הייעוץ האגרונומי.

הסיבה – הכרה בציבור כי בעיות פותרים עם אנשי מקצוע וצריך להתייעץ לפני ביצוע פעולות חשובות.
מאחר והגנים היום יותר יקרים, מערכות התחזוקה וההשקיה יותר יקרות , הציבור נותן להם חשיבות גדולה יותר ולכן שימוש באגרונומים הוא רק עניין טבעי.

השימוש באגרונום מקצועי ובעל ניסיון יכול לחסוך אלפי שקלים ולהביא לתוצאות מעולות.

אם בא לך להכיר אותנו קצת יותר, ולראות את הלקוחות שסומכים על השירותים שלנו, אפשר לבקר בדף האודות שלנו ולהתרשם מהניסיון והידע שלנו, לדף אודות לחץ כאן

חומר לעץ דקל

איזה נזקים אפשר למנוע ע"י ייעוץ אגרונומי?

ייעוץ אגרונומי יכול לסייע במניעה או מיתון סוגים שונים של נזקים ואתגרים בחקלאות. להלן כמה מהנזקים העיקריים שניתן לטפל בהם באמצעות הדרכה אגרונומית נכונה:

1. איבוד יבול: ייעוץ אגרונומי יכול לסייע במניעת אובדן יבול עקב גורמים כמו מזיקים, מחלות ותנאי מזג אוויר קשים. המלצות להדברת מזיקים, ניהול מחלות ושתילה מותאמת למזג האוויר יכולות לסייע בשמירה על יבולים.

2. תשואות מופחתות: אחת המטרות העיקריות של ייעוץ אגרונומי היא לייעל את תפוקות היבול. על ידי מתן הדרכה לגבי טכניקות שתילה מתאימות, ניהול חומרי הזנה ונהלי השקיה, אגרונומים יכולים לעזור לחקלאים למקסם את פוטנציאל הייצור שלהם.

3. שחיקת קרקע: שיטות חקלאיות לא נאותות עלולות להוביל לשחיקת קרקע, דילול חומרי הזנה והתדרדרות. ייעוץ אגרונומי שם דגש על טכניקות ניהול קרקע בר-קיימא למניעת נזקי קרקע לטווח ארוך.

4. דילול משאבים: שימוש יתר במים, דשנים וחומרי הדברה עלול לדלל את משאבי הטבע ולפגוע בסביבה. ייעוץ אגרונומי מעודד ניהול משאבים אחראי כדי לצמצם את ההשפעה השלילית על מערכות אקולוגיות.

5. זיהום סביבתי: שימוש מופרז בחומרים חקלאיים וניהול פסולת לקוי עלול להוביל לזיהום סביבתי. ייעוץ אגרונומי מקדם שימוש מושכל בכימיקלים ואימוץ שיטות ידידותיות לסביבה כדי למזער את הזיהום.

6. הפסד כלכלי: שיטות חקלאות לא אופטימליות עלולות לגרום להפסדים כספיים לחקלאים. ייעוץ אגרונומי מסייע לחקלאים לקבל החלטות חסכוניות, להפחית את עלויות התשומות ולשפר את הרווחיות.

7. בעיות איכות: הדרכה אגרונומית יכולה לטפל בבעיות איכות במוצרים חקלאיים. טכניקות ניהול נכונות של קציר, טיפול וניהול לאחר הקטיף יכולות להבטיח שגידולים עומדים בתקני איכות ומחירי שוק גבוהים יותר.

8. בצורת ומחסור במים: באזורים המועדים לבצורת או למחסור במים, ייעוץ אגרונומי יכול לכלול אסטרטגיות לשימוש יעיל במים, כגון זני יבולים עמידים לבצורת ותזמון השקיה מדויק.

9. זיהום קרקע: שימוש לרעה בכימיקלים וסילוק לא נכון של מכלים אגרוכימיים עלולים להוביל לזיהום קרקע. ייעוץ אגרונומי מקדם נוהלי טיפול וסילוק בטוחים למניעת זיהום קרקע.

10. התפרצויות מזיקים ומחלות: מומחים אגרונומיים יכולים לספק הנחיות לגבי אסטרטגיות ניהול מזיקים משולב (IPM), המשלבות שיטות הדברה שונות כדי למזער את הסיכון להתפרצות מזיקים ומחלות.

גזימת עץ דקל

היתרונות של ייעוץ אגרונומי

ייעוץ אגרונומי הוא בעל ערך עבור אנשים פרטיים, חקלאים ואנשי מקצוע בחקלאות ממגוון סיבות, שכן הוא עוזר לייעל את שיטות החקלאות ולמקסם את התשואות תוך קידום קיימות ואחריות סביבתית. הנה כמה יתרונות של ייעוץ אגרונומי:

1. תפוקת יבול מוגברת: ייעוץ אגרונומי מתמקד באופטימיזציה של שיטות ניהול היבול, כולל שתילה, השקיה, דישון והדברת מזיקים. זה מוביל להגדלת התשואות של היבולים, שהוא חיוני לביטחון תזונתי ולרווחיות בחקלאות.

2. יעילות משאבים: ייעוץ אגרונומי מסייע לחקלאים לעשות שימוש יעיל יותר במשאבים כגון מים, דשנים וחומרי הדברה. זה מפחית את עלויות התשומות וממזער את ההשפעה הסביבתית של החקלאות.

3. קיימות סביבתית: ייעוץ אגרונומי מקדם לעתים קרובות שיטות חקלאות בנות קיימא, כגון מחזור יבולים, שימוש מופחת בכימיקלים ושימור קרקע. פרקטיקות אלה מסייעות בהגנה על הסביבה על ידי הפחתת זיהום ופירוק קרקע.

4. בריאות קרקע משופרת: ייעוץ אגרונומי כולל בדיקות וניתוח קרקע, שיכולים להוביל לשיפור בריאות הקרקע באמצעות יישום תיקונים ונהלים מתאימים. קרקעות בריאות חיוניות לפריון חקלאי לטווח ארוך.

5. הפחתת סיכונים: ייעוץ אגרונומי יכול לעזור לחקלאים לנהל סיכונים הקשורים למזג האוויר, למזיקים ולתנודות בשוק. על ידי אופטימיזציה של שיטות העבודה שלהם, החקלאים מוכנים יותר לעמוד באתגרים ואי ודאויות בחקלאות.

6. חיסכון פיננסי: על ידי ביצוע ייעוץ אגרונומי, חקלאים יכולים להפחית את עלויות התשומות, לשפר את איכות היבול ולהגדיל את היבול. זה יכול לגרום לרווחים גבוהים יותר ויציבות פיננסית לפעילות החקלאית.

לנוחותכם אנחנו מציעים באתרנו משאבת דישון תפן וגם ברז דיגום.

חיסון דקלים