כריתת עצים אסורה בישראל! אבל יש אפשרות לקבלת אישור לפי התנאים הבאים במאמר. במידה ואתם רוצים לדעת ממומחה אגרונום (סוקר עצים) אם ניתן או לא השאירו פרטים או חייגו.
בישראל אסור לכרות עצים בוגרים, או עצים אשר נרשמו כמוגנים (בערך 70 מינים בישראל). עץ בוגר מוגדר כעץ בגובה של לפחות 2 מ', וקוטר גזעו לפחות 20 ס"מ כאשר מדובר במגורים במידה ומדובר בכל דבר אחר 10 ס"מ. קוטר הגזע נמדד בגובה 1.3 מ' מהקרקע. כאשר לעצים רב-גזעיים קיים חישוב אחר של שלושת הגזעים העיקריים כאשר אחד מהם לפחות חייב להיות מעל 10 ס"מ.
אדם או חברה המבקשים לכרות עץ חייבים לקבל אישור מפקיד היערות העירוני/אזורי הרלוונטי. גם עץ הנטוע בגינה פרטית, ואף אם העץ שאדם פרטי נטע בעצמו. במקרה שהעץ נתפס על ידי הדיירים כסכנה בטיחותית – לדוגמא:
- חדירת ענפים לחלונות
- פגיעה בתשתיות
- לכלוך
- משיכת מזיקים
כריתתו דורשת אישור רשמי מפקיד היערות.
העתקת עץ ללא רישיון העתקה נחשבת לעבירה פלילית. העונש על כריתת עץ בוגר הוא כחצי שנת מאסר, או קנס של עד 15,000 שקלים. גם גיזום חזק של העץ נחשב לכריתה/ השחתה. המונח "כריתה" בחוק הוא רחב מאוד, וכולל "גיזום הגזע המרכזי של העץ או גיזום בלא הותרת ענפי שלד, וכן כל פעולה הגורמת או העלולה לגרום למותו של עץ מוגן או עץ בוגר כמו ריסוס, הרעלה, הסרת קליפת העץ, שריפת העץ, חיתוך שורשיו או בנייה בתוך תחום קוטר צמרתו או עקירה, למעט עקירה במהלך העתקה".
לחצו כאן לעוד מידע על גיזום עצים.
אישור כריתת עצים
הסיבות להגשת בקשה לכריתה אשר בגינן אפשר להגיש עץ לכריתה:
במידה וקיימת סכנה בטיחותית/אילנות חולים או מנוונים, נדרש לצרף חוו"ד דעת של אגרונום ביחד עם טופס הבקשה לכריתה ולהגיש לפקיד יערות.
במידה ומדובר בהגשה לצורכי בנייה יש צורך לבצע סקר עצים ע"י אגרונום ולהגיש ביחד עם גרמושקה(תוכניות מוצעות לבנייה) לפקיד היערות הרלוונטי.
בכל נושא אחר יש להתייעץ עם אגרונום מומחה לנושאים הנ"ל.
פקידי יערות
מחלקת שפ"ע / גנים ונוף
כריתת עצים בתל אביב הגשת בקשה
כריתת עצים בתל אביב טיפים:
- רוב המוחלט של בקשות הכריתה מוגשות דרך המערכת המקוונת.
- למעט בקשות מיוחדות שמועברות ישירות לפקיד היערות העירוני.
- כאשר מעוניינים להגיש בקשה לכריתה בתחום תל אביב מומלץ לקחת אגרונום אשר מבצע ייעוץ אגרונומי אשר מכיר את כל המערכת ויודע לאן ולמי לפנות בשביל לזרז עיניים.
פיצוי נופי (תשלום בעבור כריתת עצים)
לכל עץ בישראל יש ערך חליפי אשר נקבע ע"י מספר פרמטרים, מצ"ב קישור למחשבון של משרד החקלאות.
כל עץ שנדרש בכריתה פקיד היערות ידרוש את ערכו החליפי וזאת יכנס לקופה מיוחדת שמטרתה לנטוע עצים חדשים ולשמור על יחס העצים בכל אזור הארץ. כסף שחויב בעבור עץ בתחום מסוים יכנס לקופה ספציפית של אותו אזור.
נטיעה חלופית במקום תשלום פיצוי נופי
קיימת אופציה לנטוע עצים בשטח ממנו אתם מבקשים לכרות את העצים ולקבל זיכוי יחסי לפי טבלת גדלים המצ"ב, פקיד היערות מחליט כמה עצים נדרשים לנטוע ואיזה זיכוי יתקבל על כל עץ הניתן לשתילה בתחום השטח.
שימור עצים
לכל עץ קיים "אזור שורשים מוגן" שנקבע לפי שתי נוסחאות
- גובה העץ חלקי 2.
- קוטר העץ (בגובה 1.3מ') כפול 10. הגדול מבין השניים.
בתוך אזור השורשים המוגן אין אפשרות לבצע חפירות / הידוק קרקע, אשר יכול לפגוע בשורשים או ביכולת ספיגת המים מהקרקע של העץ, ובסופו של דבר להביא למותו. הרבה פעמים אנו רואים עץ שנפגע כתוצאה מחדירה לאזור זה, אך את התוצאות רואים רק 5/10/15 שנה לאחר מכך, כאשר הוא נופל/ נשבר. לפעמים גם תוך זמן קצר, העץ נלחם על מנת להישאר בחיים.
אגרונום יכול לתת הקלות בתחום שורשים זה לפי "הנחיות לעבודת בקרבת עצים", הקלות מעל לכך צריך ליווי אגרונום מומחה + אישור פקיד יערות.
הגשת ערר לפקיד יערות ארצי על החלטת פקיד יערות
קיבלת החלטה מפקיד יערות שלא מוצאת חן בעינייך? ההחלטה שלו פוגעת ביכולת הבנייה? בשטח הגינה? אתה יכול להגיש ערר! על כל החלטת של פקיד יערות עירוני/אזורי קיימת אופציה להגיש ערר, מומלץ להיעזר באגרונום על מנת ליעל ולזרז את התהליך, במיוחד אחד שמתמצא בהגשות מסוג זה.
אנחנו ברוזנברג איכות חיים בע"מ מציעים מגוון רחב של שירותים מקצועיים, ביניהם סקרי עצים, כריתת עצים, אישור כריתת עץ, גיזום עצים, אגרונומיה, טיפול במזחים, בדיקת מזח, טיפול במאגרי מים, חיטוי מאגרי מים, חיטוי קווי מים ועוד.
בנוסף מציעים מוצרים משלימים כגון משאבת דישון וברז דיגום.
אנחנו כאן לתת שירות מעולה ומקצועי, עם ניסיון רב במוסדות ציבוריים ופרטיים. השאירו פרטים או התקשרו עכשיו!